22 februari 2022
 

RIK Karlskoga tar Morön BKs plats i Elitettan 2022

Morön utgår från Elitettan och RIK Karlskoga har valt att tacka ja till att fylla den vakanta platsen. Det meddelade klubben sent på måndagskvällen.

RIK Karlskoga vann sin division 1-serie 2021, men lyckades inte ta sig upp i Elitettan via det efterföljande kvalspelet. Trots det blir det nu spel i landets nöst högsta serie efter att Morön BK dragit sig ur. Frågan om att fylla den öppna platsen ställdes till RIK Karlskoga och nu har kluben tackat ja till platsen.

– Styrelsen har enhälligt beslutat att tacka ja till förfrågan om den vakanta platsen i Elitettan. Vi har tagit beslutet efter dialog med spelartrupp och ledare för A-laget. Vi är medvetna om att kommer att krävas mer resurser såväl sportligt, ekonomiskt som hela vår organisation. Men sammantaget vill vi ändå ta den här chansen, säger Ulrica Hyvönen som sitter i RIK Karlskogas styrelse till klubbens hemsida.

RIK Karlskoga inleder seriespelet den 3 april och det vankas Värmlandsderby i premiären. På andra sidan planen står nämligen förra årets tabellnia Mallbackens IF Sunne.

Samtliga matcher i Elitettan ser du på sportexpressenplay.se

Foto, rikkarlskoga.se