Kommersiella samarbeten

Under 2019 visade många pilar uppåt för OBOS Damallsvenskan och Elitettan.
OBOS Damallsvenskan är den ligan i Sverige som ökar mest i intresse bland yngre 15-24 år. Ett starkt ökat engagemang och intresse som täcker cirka 2 000 000 personer i Sverige.

Målgruppen säger sig vara mer samhällsengagerad än gemene svensk och som första liga på damsidan har vi mätt hur mycket som klubbarna tillsammans i högsta ligan ger tillbaka i samhället!

Med innovativa aktiveringar såväl fysiska, som ex kuben på Centralstationen som belyste vardagen för unga tjejer på fotbollsplanen i dag eller aktivitering med partner i samband med internationella kvinnodagen som gav en stor räckvidd såväl i centrala kanaler som partners kanaler.

Under 2018 skrev EFD ett huvudsponsorskap med Svenska Spel fram till 2023. Samarbetet mellan parterna har pågått under många år och det första avtalet mellan parterna skrevs 2009

Läs mer här om samarbetet 

Under 2018 tecknade EFD avtal med titelsponsor för OBOS Damallsvenskan tillsammans med OBOS Sverige AB fram till 2023.

Läs mer om samarbetet här

Från 2015 har samtliga matcher för OBOS Damallsvenskan sänts på den egna plattformen obosdamallsvenskan.se  som täcker såväl nationellt som internationellt. 2020 förvärvade Aftonbladet sändningsrättigheterna för OBOS Damallsvenskan och samtliga 132 matcher/säsong sänds live på sportbladet play.
2019 sänds totalt 12 matcher i SVT  ( under våren högsta tittarsiffran på 250 000 tittare, 150 000 i snitt ) samt 20 matcher i Sportkanalen, Cmore.
Andra mediaaktörer som Piteå Tidningen, Östgöta Correspondenten, Eskilstuna Kuriren, Nerikes Allehanda, med flera innehar även olika delar av sändningsrätter.
Avtalspart gällande mediasamarbete är Spring Media fram till 2023.

2018 och 2020 blev Elitfotboll Dam nominerade till årets rättighet inom Gyllene Hjulet av Sponsor och event Sverige.

EFD arrangerar även den årliga upptaktsträffen OBOS Damallsvenskan samt Avspark .
Under året deltar och arrangerar vi egna seminarier på Almedalen och runt om i Sverige.
Läs mer här gällande vårt event på Stockholm Centralstation april 2019

Kontakta gärna vår Generalsekreterare Tomas Hoszek på tomas.hoszek@efd.se om du är intresserad av EFD:s arbete och möjligheter till samarbete med OBOS Damallsvenskan och Elitettan.